Grudnjaci

Prikaži filtere
Sakrij filtere

Stavke 1-12 od 282

Rastuće
Page
Na stranici
Grudnjaci

Grudnjak je donji veš prvenstveno namenjen za podupiranje i pokrivanje grudi. Međutim, grudnjaci su dizajnirani i za razne druge namene, pa pomoću njih možete vizuelno povećati ili smanjiti grudi, oblikovati zavidan dekolte, ostaviti utisak da ne nosite ništa ispod haljine, pobrinuti se za reljef... I grudnjaci za dojenje su dizajnirani da vam pomognu da lakše dojite.

Postoji mnogo vrsta grudnjaka, na vama je da izaberete onaj koji vam najviše odgovara. Da li ćete izabrati grudnjak sa žicom ili bez, šivenu ili penastu čašicu, čipku ili klasičan izgled, prirodne materijale... Ili vam je potreban seksi grudnjak za romantičan vikend koji planirate da provedete sa partnerom? Odluka je na vama.

5 SAVETA KAKO DA ODABRATE PRAVI grudnjak

Ako je grudnjak prevelik, premali ili vam jednostavno ne pristaje, imaćete neprijatan osećaj kada ga nosite. Uzmite u obzir dolenavedene savete i izaberite idealan grudnjak za vas, bez obzira na vašu veličinu.

1. PROVERITE SVOJU VELIČINU

Veličine grudnjaka mogu da se menjaju iz godine u godinu, pa je dobra ideja da proverite da li se nešto promenilo od poslednjeg merenja. Na veličinu grudi mogu uticati promena težine, trudnoća i dojenje. Mernom trakom izmerite dve oblasti: obim grudi (A) i obim ispod grudi (B).

2. DRŽITE TANJA KOŠULJU NA RUCI

Tako ćete odmah videti kako grudnjak izgleda ispod najtanje odeće.

3. TEST

Obvucite grudnjak i nežno podesite grudi. Proverite da li je oslonac na mestu i da li su grudi lepo postavljene u korpe. Ako je potrebno, podesite kaiševe i pogledajte u ogledalo da vidite kako vam zadnji deo stoji.

Traka za pričvršćivanje ne sme se urezati u zadnji nabor. Ako je grudnjak dobro odabran, ne bi trebalo da bude čvrsto zakopčan. Grudi moraju biti lepo postavljene u šolje i traka za pričvršćivanje ne sme da vas steže.

Kada obučete grudnjak, povucite ruke gore-dole, levo-desno. Lagano se sagnite napred i pustite da vam ruke ostanu opuštene uz telo.

Zatim se polako ispravite. Da li su vam grudnjak i grudi ostali na mestu? To? Odlično, izabrali ste pravi grudnjak za sebe!

4. PROVERITE VIŠE DETALJ

Detalji koji su veoma važni pri kupovini odeće:

 • Grudi ne smeju da ključaju iz korpi (korpice premale).

 • Grudi u grudnjaku ne smeju imati višak prostora (prevelike šolje).

 • Korpe ne smeju da se skupljaju, izrez ne sme da se prepolovi ili stisne.

 • Kaiševi i trake za pričvršćivanje pozadi ne smeju se urezati u vašu kožu. Jednako tako, naramenice ne smeju da klize dole, a traka na leđima ne sme da se podigne.

 • Preporučljivo je zakopčati grudnjak sa zadnje strane na drugu ili treću kopču. Ako možete da ga pričvrstite samo pozadi, postoji mogućnost da vam je premala.

 • Prednji deo grudnjaka – sredina između čašica – mora u potpunosti da pristaje uz kožu.

5. IMAJTE VIŠE OD SAMO JEDNOG GRUDNJAKA

Posle koliko dana menjate grudnjak? Uporedite to sa odećom, npr. majicom. Koliko puta nedeljno ga menjate? Tokom leta verovatno svaki dan, zimi ga možete nositi nekoliko dana duže. Uradite isto sa grudnjakom.

Prosečna žena ima 8 grudnjaka u svojoj garderobi, minimalni broj koji preporučujemo je najmanje 3. Prosečan grudnjak može trajati mnogo godina ako se dobro brinete o njemu . Isplati se investirati u 2 ili 3 stila jer to znači da ćete imati mnogo izbora u narednim mesecima. Da bi vaš veš trajao i dugo izgledao lepo, pratite uputstva na ušivenoj etiketi.

Osnovni saveti za bolje održavanje grudnjaka:

 • Veš, posebno onaj sa ušivenom žicom, po pravilu treba prati ručno. To znači da nežno trljate grudnjak, obraćajući najveću pažnju na područje ispod šoljica.

 • Za modele sa korpama od pene važno je da ih ne zgužvate, savijate i ne isceđujete previše, jer se time deformiše njihov oblik. Takođe je važno da mašina za pranje veša nije previše puna, jer težina drugog materijala može da ih zgužva. Koristite kesu za pranje i perite na temperaturi do 30°C, zajedno sa odećom iste boje. Ako perete nekoliko grudnjaka odjednom, složite ih jedan na drugi.

 • Kada perete grudnjak, ispravite šoljice tako da poprime prvobitni oblik, pre nego što ga stavite da se osuši. Najbolje je da ga sušite na vazduhu i ne izlažete ga direktno suncu.

BRZI VODIČ ZA RAZLIKE GRUDNJAKA

 • Sa žicom: elastična žica je ušivena u korpe ispod grudi, oblikovane tako da podržavaju grudi.

 • Bežični: je pogodan za žene koje podržavaju prirodan oblik svojih grudi, a žičana potpora ispod njih smeta im.

 • Sa penastim čašama: grudnjak ima penaste čašice koje garantuju da se bradavice neće videti kroz odeću. Jednako tako, pružaju grudima lep oblik i dobru potporu i oblikuju lep dekolte.

 • Push up: grudnjak sa jako podstavljenim šoljama, koji mogu biti različitih oblika, sa ili bez žice, pogodan za manje grudi jer vizuelno uvećava i oblikuje prelep dekolte.

 • Balkonet: odličan izbor grudnjaka kada želite da nosite dekoltiranu odeću jer često ima naramenice koje se mogu skinuti - tada pogodan je za nošenje ispod odeće otvorenih ramena, kada je poželjno da se kaiševi ne vide.

 • Brallete: jednostavnija i mekša verzija grudnjaka bez žice. Korpe su produžene u trougao. Pogodan je prvenstveno za žene sa manjim grudima, kojima nije potrebna velika podrška, koje vole da izgledaju moderno, a istovremeno obožavaju udobnost.

 • Trougao: lagani grudnjak sa šoljama u obliku trougla, obično bez žice. Pogodan je za manje grudi.

 • Visok vrat: moderan grudnjak koji seže visoko ispod vrata. Možete da ga nosite kao gornji deo ili kraću potkošulju.

 • Bodi: grudnjak, potkošulja i gaćice u jednom. Prsluk je napravljen od lakšeg, fleksibilnijeg materijala i uglavnom se veže između nogavica.

 • Bodiliner: korektivni model za oblikovanje tela, napravljen od jačih materijala za sabijanje i oblikovanje tela, posebno pogodan ispod pripijene odeće jer poravnava nabore tela.

 • Bustje/torzelet: grudnjak koji je proširen ispod grudi sa modernim, funkcionalnim detaljima, seže nekoliko centimetara niže, može čak i do pupka. Kada se poprsje kombinuje sa halterom od čarapa, nazivamo ga torzelet. Obično seže do sredine kukova i ima ušivene držače za čarape na dnu, koji se mogu skinuti.

 • Minimizator: grudnjak čija je svrha da vizuelno smanji grudi i ugladi izgled gornje odeće.

 • Sportski grudnjak: za ljubitelje aktivnog slobodnog vremena. Daje grudima neophodnu podršku tokom sportskih aktivnosti, a napravljen je od „brzo sušivog“ materijala koji dobro upija vlagu pri kretanju i brzo se suši.

Uđi u svet donjeg veša i kupaćih kostima

Otkrit ću ti tajnu ...

Prilikom prve prijave na naše e-novosti dobijate kupon za popust od 10 % koji možete iskoristiti prilikom kupovine u našoj internet prodavnici.

Prijavom nam dopuštate da vam šaljemo nedeljne e-novosti koje vas obaveštavaju o novostima i promocijama. Ne brinite, mi čuvamo vaše lične podatke. Takođe se možete odjaviti u bilo kom trenutku.

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVOSTI
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.