Donji veš

Prikaži filtere
Sakrij filtere

Stavke 1-12 od 645

Rastuće
Page
Na stranici
Donji veš

Donji veš je najintimniji deo ženske odeće, stoga ga birajte u skladu sa svojim osobinama. On nije samo obavezna svakodnevna odeća, nego utiče i na naše raspoloženje. Jer, svaka žena se želi osećati lepom! A nema za to ničeg boljeg od odlično prilegajućeg donjeg veša, koji na vama izgleda fantastično. Bez obzira da li birali veš koji će vas udobno pratiti tokom radnog dana, ili sportski veš za vaše aktivno vreme, ili seksi veš za romantično veče sa partnerom… pravi izbor može učiniti čuda jer u trenu možete izgledati odlično i tako se i osećati.

5 SAVETA KAKO IZABRATI IDEALAN DONJI VEŠ

1. Zapitajte se šta trebate, a šta želite

Ukoliko svet donjeg veša tek otkrivate, krenite od nekoliko kompleta i čipkastih komada u neutralnim bojama, kao što su bela, crna i boja kože. To je osnov da biste izgledali dobro, bez obzira kakvu odeću nosili preko. Prosečna žena ima u svojoj garderobi 8 grudnjaka i 34 gaćica. Kako biste zadovoljili svakodnevne potrebe, preporučujemo barem 3 grudnjaka (2 bele ili boje kože i jedan crni) i 10 gaćica.

A ako u svom garderoberu već imate osnovne komade, možete malo eksperimentisati. Priuštite seksi crveni veš, proziran grudnjak ili ga iznenadite podvezicom. Takav donji veš zaista nećete nositi svaki dan, pa ipak će nabavljeni komadi biti i više nego dobrodošli za neke posebne prilike.

2. Udobnost i vaš stil odevanja

Investirajte u moderne komade, u kojima ćete se osećati udobno i koji će biti u skladu sa vašim stilom odevanja. I ako kupujete veš da biste iznenadili svog partnera, najpre se u njemu dobro morate osećati vi. Tek kad vam je u donjem vešu zaista udobno i odražava vašu osobenost, možete oduševiti druge.

3. Donji veš prema obliku tela

Šira bedra:

Gornji deo (ramena i grudi) tela vam je uzak, a donji deo (bedra i zadnjica) širi. Izaberite veš i odeću koja gore otkriva malo više. Predlažemo da elegantan ženski bodi “pretvorite” u majicu ili da izaberete upečatljiv grafički uzorak, koji će odvući pažnju na gornji deo tela. A možete se odlučiti i za veš koji oblikuje liniju i ugodno vas stisne preko bedara i bokova.

Peščani sat:

Kad biste izmerili vaše grudi i bokove, ustanovili biste da su srazmerno proporcionalni, a pojas uzak i vizualno najnaglašeniji. Idealan izbor za građu peščanog sata je sve što će naglasiti struk. Možete izabrati funkcionalni veš, možete se odlučiti za komplet veša sa halterom i držačima za čarape, možete nositi visoke gaćice, pa i bodi može naglasiti vaš struk.

Manje grudi:

Sitne grudi ne trebaju veliku potporu stoga gotovo svaki moderan top možete nositi kao pripijenu, kratku potkošulju. Ukoliko vam se grudnjak bez naramenica teško zadržava na mestu, predlažemo vam brallete i trouglaste grudnjake. Ostaće na mestu, a izgledaju ženstveno i vizualno su usavršeni.

Veće grudi:

U slučaju većih grudi izaberite grudnjak koji će vam davati dobru potporu i lepo uokvirivati dekolte te uz to i gaćice u vašoj veličini. Izaberite funkcionalne komade iz iste serije i iskombinujte unikatan komplet.

Savet: želite li vizualno smanjiti grudi, izaberite minimizer.

Kraći trup:

Ukoliko je vaš gornji deo kraći u poređenju sa nogama, izbegavajte gaćice visokog struka jer će noge još produžiti, a trup skratiti. Izaberite niže pantalone kako biste vizualno produžili područje oko trbuščića. A niske pantalone trebaju i niski donji veš koji neće provirivati.

Kraće noge:

Imate li kraće noge i duži trup, noge možete vizualno produžiti izborom high leg ili gaćica visokog struka. Uz to odenite još kratak top, koji će vizualno skratiti vaš trup.

4. Za kakvu priliku kupujete donji veš?

Pored odeće za različite prilike, dobro je imati i veš za različite prilike. U noćima kad se želite samo opustiti, simpatičan veš od prirodnih materijala je kao stvoren za ugodno leškarenje, a u njemu još uvek izgledate odlično.

Za svakodnevno nošenje investirajte u nekoliko lepih kompleta donjeg veša u neutralnim bojama, koji pristaju uz gotovo svu vašu odeću.

A ako vam se smeši posebna prilika, na primer Dan zaljubljenih ili vikend paket uživanja sa partnerom, predlažemo da izaberete nešto što će prvi put videti ili što retko viđa, nešto seksi i senzualno. Iako će crna božanstveno izgledati na vama, ne bojte se eksperimentisati i sa novim modelima i bojama.

5. Sezonska kolekcija donjeg veša

Promena godišnjih doba traži promenu donjeg veša. Hladni zimski meseci pravo su vreme za nošenje bodija i potkošulja jer će vam u njima biti toplo. Izaberite ženstveni bodi sa penastim korpicama i spojite 3 komada veša (grudnjak, potkošulju i gaćice) u jedan ili odenite potkošulju sa čipkom, mogućnosti su brojne!

Kao stvorene za hladne dane su i malo deblje čarape, od 30 DEN-a nadalje jer su toplije od klasičnih najlonki. I nešto tako osnovno, kao što su čarape, može na vama izgledati još bolje ako promišljeno izaberete završnu vrpcu u struku - sa čipkom.

Letnje doba traži lakšu odeću koja diše, a isto pravilo važi i za veš. Pamuk, čipka i mrežasti materijali odličan su način da pobedite vrućinu. Kako je leto vreme kad se pokazujete u lepim majicama, tunikama i haljinama, morate se pobrinuti da i ispod imate lepo veš jer će se sigurno videti - naramenice, vrpca na leđima ili grudnjak. Budite pritom moderni i naglasite svoju posebnost. Šta vas definiše: grudnjaci sa geometrijskim ili cvetnim uzorcima? Čipka ili prozirni umeci? U čemu se osećate ZAISTA dobro? Možda u gaćicama koje pokažu više zadnjice? Ili možda u onima koje je pokriju. Jeste li poklonica seksi topova? Odenite ih i budite svoja!

Ne bojte se isprobati i žive, jarke boje, pa leto je zabavno. Zašto ne bi bio i vaš donji veš?

KAKO IZABRATI PRAVU VELIČINU DONJEG VEŠA

A: Izmerite podprsni opseg i odredite veličinu (65, 70, 75, 80, 85 … )

Veličine su određene tako da odgovaraju opsegu ± 2 cm. Ako pod grudima izmerite od 78 do 82 cm, najverojatnije vam odgovara veličina 80.

B: Izmerite prsni opseg i odredite korpice (A, B, C, D, E …)

Tu meru potom uporedite sa ranije izmerenim podprsnim opsegom. Ukoliko ste ispod grudi izmerili 80 cm, a prsni vam je opseg 100 cm, najverojatnije vam odgovaraju korpice D. Vaša veličina grudnjaka je, dakle, 80 D.

Ako je prsni opseg:

veći od podprsnoga za 12-14 cm, najverojatnije vam odgovaraju korpice A,

veći za 14-16 cm - korpice B,

veći za 16-18 cm - korpice C,

veći za 18-20 cm - korpice D,

veći za 20-22 cm, korpice E,

veći za 22-24 cm, korpice F.

C: Izmerite bokove i odredite konfekcijski broj

Ukoliko je opseg vaših bokova 96 cm, najverojatnije vam odgovara konfekcijski broj 38.

Ukoliko je opseg bokova:

84-88 cm, najverojatnije vam odgovara broj (34),

89-93 cm (36),

94-98 cm (38),

99-103 cm (40),

104-108 cm (42),

109-113 cm (44),

114-118 cm (46),

119-123 cm (48),

124-128 cm (50),

129-133 cm (52).

 

Uđi u svet donjeg veša i kupaćih kostima

Otkrit ću ti tajnu ...

Prilikom prve prijave na naše e-novosti dobijate kupon za popust od 10 % koji možete iskoristiti prilikom kupovine u našoj internet prodavnici.

Prijavom nam dopuštate da vam šaljemo nedeljne e-novosti koje vas obaveštavaju o novostima i promocijama. Ne brinite, mi čuvamo vaše lične podatke. Takođe se možete odjaviti u bilo kom trenutku.

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVOSTI
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.