Često postavljana pitanja

Narudžbe
Kako mogu izvršiti poručivanje?

Ovde ste u zadnjem koraku kupovine, a svoje podatke trebate uneti samo u potrebne prozore na blagajni. Ako ste se već registrovali, ovaj će postupak biti puno brži, ali ako prvi put kupujete, savetujemo vam da se registrujete za moguću sledeću kupovinu i takođe pratite kupovine u svom profilu. (Postupak registracije opisan je u nastavku).
Da biste se registrovali u ovom koraku, jednostavno kliknite KREIRAJ RAČUN i dvaput unesite istu fiktivnu lozinku. Ova lozinka biće vaša za ulazak u profil Lisca.

Podaci koje morate uneti:

Jeste li pronašli svoj omiljeni proizvod za kupovinu? Sjajno. Na stranici proizvoda prvo trebate odabrati (i kliknuti na odabir) BOJU, zatim VELIČINU i na kraju BROJ komada koje želite kupiti.
Postupak kupovine je sledeći:

  1. Kliknite Dodaj u korpicu
  2. Otvoriće se prozor u kojem odaberete "Dodaj u korpicu"
  3. Otvara se prozor Korpica.
  4. Proverite podatke i proizvode u korpici. Ovde takođe možete uneti bonus kod (ako ga imate ili je naveden u akciji kao nužan za ostvarivanje popusta). Trošak dostave možete proceniti i unošenjem poštanskog broja.
  5. Kliknite NASTAVI NA BLAGAJNU.
  6. Otvara se prozor Blagajna.

Ovde ste u zadnjem koraku kupovine, a svoje podatke trebate uneti samo u potrebne prozore na blagajni. Ako ste se već registrovali, ovaj će postupak biti puno brži, ali ako prvi put kupujete, savetujemo vam da se registrujete za moguću sledeću kupovinu i takođe pratite kupovine u svom profilu. (Postupak registracije opisan je u nastavku).
Da biste se registrovali u ovom koraku, jednostavno kliknite KREIRAJ RAČUN i dvaput unesite istu fiktivnu lozinku. Ova lozinka biće vaša za ulazak u profil Lisca.

Podaci koje morate uneti:


1. OSNOVNE INFORMACIJE O KUPCU .

U slučaju da želite dostavu na drugu adresu osim adrese u osnovnim podacima, kliknite NA ZA DOSTAVU KORISTITE ISTU ADRESU i unesite podatke. 
Potreban nam je telefonski broj, jer vas dostavljač takođe može nazvati radi dogovora. Pažljivo unesite adresu e-pošte na koju ćete dobiti potvrdu narudžbe.

2. ODABIR DOSTAVE

U slučaju da želite poslati narudžbu kao poklon, možete kliknuti na opciju slanja bez računa. U tom slučaju račun ne prilažemo uz pošiljku, već ćemo vam ga poslati poštom kao zasebnu pošiljku.

3. INFORMACIJE O PLAĆANJU

Narudžbu možete platiti nakon preuzimanja odnosno po isporuci pošiljke dostavljaču, avansno na naš bankovni račun a možete takođe platiti i kreditnim karticama.
Ponovo pregledajte narudžbu (pažljivo proverite adresu e-pošte), na kraju narudžbe možete uneti i bilo koju poruku ili pitanje, u slučaju da ste zaboravili uneti bonus kôd u koraku korpice, i dalje ga možete uneti na stranici Blagajna (gde stoji KOD KUPONA).

Dovršite poručivanje klikom na PRIHVATAM OPŠTE USLOVE POSLOVANJA i klikom na PREDAJ NARUDŽBU.

Zahvaljujemo na kupovini!

 

Kako se mogu registrovati i šta to znači?

Postupak registracije je jednostavan, siguran i koristan za svakog internet potrošača. Preporučuje se registracija, jer je postupak kupovine brži, nije potrebno svaki put unositi sve podatke, možete uključiti nekoliko adresa za dostavu, a pored svega imate kontrolu nad svojim narudžbama na jednom mestu.

1. Nezavisna registracija

Na web mestu u gornjem desnom uglu kliknite PRIJAVA. Budući da još niste registrovani, sledite obrazac sa leve strane zaslona. Kliknite OTVORI RAČUN. Unesite osnovne podatke i na kraju kliknite POŠALJI. Na poslani e-mail dobićete potvrdu o registraciji, proverite jesu li podaci ispravni.

2. Prijava kod predaje narudžbe
Postupak je opisan u prethodnom koraku (kako izvršiti narudžbu?

Kako mogu znati da je narudžba realizovana?

Kada je narudžba pravilno poslata, na prikazu ekrana se prvo ispiše zahvalnica. Osim toga, važno je da na svoju adresu e-pošte dobijete potvrdu narudžbe. U roku od nekoliko minuta trebali biste dobiti prvu poruku: potvrda o prijemu narudžbe, ali to još nije potvrda od strane Lisce o dostupnosti svih proizvoda. Nakon pregleda narudžbe, primićete ponovo e-poštu sa obaveštenjem da smo narudžbu obradili i da je dostupna. U trećem e-mailu već vas obaveštavamo da je na putu? Ako niste dobili prvu poruku, pišite nam na [email protected] ili nas nazovite na 069 619 083  (svakim radnim danom od 8 do 16 sati). Ako ste registrovani korisnik (pogledajte deo Kako se registrovati i šta to znači?) možete pratiti status svoje narudžbe prijavom na svoj profil (Prijava u gornjem desnom uglu web stranice).

Plaćanja
Mogu li platiti po prijemu pošiljke?

Možete platiti kada preuzmete pošiljku ako ste prilikom izbora plaćanja kod poručivanja označili opciju "pouzećem". To znači da je postupak potvrde i isporuke isti kao prilikom narudžbe sa plaćanjem, ali dostavljaču morate platiti punu cenu kupovine po primitku pošiljke.

Ali je plačilo s paypal računom varno?

Plačilo s Paypal računom je zaščiteno s pomočjo Seller Protection Programa. Paypal je svetovno priznan, prepoznaven in uporabljen program za plačevanje preko spleta. Lahko se odločite za kreiranje PayPal računa, kar vam olajša plačevanje v vseh spletnih trgovinah, ki ga uporabljajo. Plačilo izvedete le z logiranjem v vaš račun in potrditvijo enkratne kode. V kreiranem računu tudi sledite vašim nakupom in vodite vašo spletno upravljanje. Več podatkov o PayPal računu in plačevanju najdete s klikom na tukaj.

Isporuka
Koje je vreme isporuke standardne isporuke?

Kao deo standardne isporuke, narudžbe u Srbiji dostavljaju se u roku od najviše 14 radnih dana. Uvek se trudimo pripremiti pošiljke i dostavu u najkraćem mogućem roku. Uglavnom se sve pošiljke dostavljaju  u roku od tri do pet radnih dana. Međutim, vreme isporuke se produžuje u slučaju da postoje neke nejasnoće u narudžbi i ako je potrebna međusobna komunikacija sa kupcem. U tom slučaju, kupac se takođe obaveštava e-poštom ili telefonom.

Ali pošiljate z ekspresno pošto?

Opcije ekspresnih pošiljk ne ponujamo. Upoštevajte pa, da so naročila zjutraj in do 10h lahko oddana še isti dan, kasneje oddana naročila pa so najverjetneje oddana v naslednjem dnevu. V primeru, da potrebujete hitrejšo dostavo svetujemo, da oddate naročilo do 10h, v naročilu pustite tudi sporočilo (korak blagajna) in nas po oddaji naročila ali pokličete na 07 8164276 ali pošljete sporočilo na [email protected]

Mogu li koristiti svoju kurirsku službu?

Imamo ugovor sa službom AKS. Slanje putem ostalih kurirskih službi nije moguće.

Mogu li preuzeti internet narudžbu u nekoj od prodavnica?

Internet narudžbu u prodavnicama Lisca nije moguće preuzeti.

Šta učiniti ako moj paket nije isporučen?

U slučaju da ste paket već trebali primiti, ali dostava još nije izvršena, možete nas obavestiti na [email protected]. Navedite ime i prezime osobe koja je izvršila poručivanje, datum narudžbe, a ako je moguće, možete poslati i primljenu potvrdu narudžbe koju ste dobili e-poštom. Proverićemo problem sa dostavom i obavestiti vas u najkraćem mogućem roku. Ponekad je potrebno kontaktirati kurirsku službu i pričekati njihov odgovor, pa vas u tako retkim slučajevima molimo za strpljenje.

Vraćanje robe
Mogu li vratiti internet narudžbu?

Isporučenu internet narudžbu možete vratiti u predviđenim situacijama, a vaši nam odgovori o tome zašto ste vratili narudžbu pomažu u razumevanju i poboljšanju usluge. Detaljne informacije o povratu robe i novca možete pronaći ovde.

E-novosti
Kako se mogu prijaviti na e-novosti?

Na e-novosti se možete prijaviti u obrascu koji možete naći na dnu  web stranice Lisca. Da biste se prijavili na vesti, morate uneti svoju e-mail adresu i kliknuti na dugme: Pretplati se. Takođe se možete prijaviti prilikom narudžbe na podstranici Blagajna, gde potvrdite mogućnost pretplate na elektronske novosti.

Koje su prednosti prijave?

Kad se prvi put prijavite za e-novosti, primićete bonus kod od 600,00 rsd; koji možete iskoristiti pri sledećoj kupovini u internet prodavnici. Nakon registracije na vašu e-mail adresu dobijaćete korisne informacije, savete i sve novosti koje pripremamo. Pretplatom na e-novosti ste u toku sa svim pogodnostima i promocijama koje možete iskoristiti u internet prodavnci ili u prodavnicama Lisca.

Mogu li se odjaviti sa e-novosti?

Možete se odjaviti u bilo kom trenutku, jer je registracija besplatna i bez ikakvih obaveza. Odjava je jednostavna, na dnu e-pošte koju primite samo kliknite Otkaži pretplatu. Od Lisce ćete primiti konačni e-mail sa potvrdom da ste se odjavili sa novosti. Takođe nas možete kontaktirati telefonom ili se odjaviti e-poštom na [email protected].

Održavanje
Kako održavati donji veš?

Kliknite ovde.

Kako održavati kupaće kostime?

Kliknite ovde.

Donji veš
Kako povećati dekolte, odnosno napraviti ga zavodljivim?

Za naglašavanje dekoltea možemo staviti silikonske umetke koji se mogu kupiti odvojeno. Kako bismo poduprli grudi, meke prozirne jastučiće umetnemo u korpice grudnjaka. Na raspolaganju su u jednoj univerzalnoj veličini. I ako jastučić oštetite ili prerežete, nema opasnosti od razlivanja jer sadržaj umetka nije tekuć.

Kako izabrati donji veš za različite prilike?

Koliko donjeg veša  treba ženi zavisi o njenim navikama, potrebama, željama i finansijskim mogućnostima. Iako je to različito od žene do žene, procenjuje se da svakoj treba minimalno pet osnovnih grudnjaka i deset osnovnih gaćica za svakodnevnu upotrebu, a uz to još nekoliko bodija ili potkošuljica. A sve više žena ima barem još neki trendi komplet donjeg veša za posebne prilike.

Za svaki dan
Za svakodnevno korištenje najprimereniji je donji veš u kojem se žena najudobnije oseća i jednostavan je za održavanje (od pamuka, modala i mikre). Preporučujemo: komplet grudnjaka i gaćica, bodi, korset.

Za zavodljive trenutke
Čipkast i donji veš od mikre u različitim bojama naglašava ženstvenost. Preporučujemo: push up grudnjak, grudnjak sa gel umetkom, string gaćice i korset (bodi).

Za posebne prilike

Donji veš je izuzetno lep i napravljen od raskošnijih trendi materijala. Dopunjuje gornju odeću ili se nosi kao samostalna odeća. Preporučujemo: korset, bustje, torzelet, grudnjak sa naramenicama na skidanje.

Korektivni donji veš
Funkcionalni donji veš oblikuje telo i koriguje liniju. Od kompaktnijeg je elastičnog i neelastičnog pletiva. Preporučujemo: funkcionalni grudnjak, korset, mider gaćice.

Za dojilje
Mame koje doje trebaju grudnjake čije se korpice mogu otkopčati i jednostavni su za održavanje. Od elastičnog su pamučnog ili čipkastog pletiva. Preporučujemo: funkcionalni grudnjak sa otkopčavanjem korpica.

Za operisane
Grudnjak ima mogućnost umetanja protetskog uloška i od elastičnog je materijala. Preporučujemo: funkcionalni  grudnjak, model napravljen po narudžbi.

Kako izabrati donji veš obzirom na gornju odeću?

Prozirna bluza: donji veš iste boje kao gornja odeća ili u boji kože.

Dekoltirana haljina: naramenice na skidanje, čvrsta potpora grudima, odgovarajuća visina/oblik korpica.

Pripijena haljina: grudnjak sa bešavno oblikovanim korpicama, string gaćice/bodi, pa i mider gaćice.

Pripijene pantalone: bikini gaćice, string gaćice, string bodi, pa i gaćice sa produženim nogavicama.

Kakvo je značenje boja prilikom kupovine donjeg veša?

Donedavno donji veš je prvenstveno bio beo, crn ili u boji kože. Danas, novi materijali, nova moda i veća svest o važnosti donjeg veša kao modne odeće i u fijoke sa donjim vešom unose više boje, šarolikosti i lepote. Boje se i kod veša stalno menjaju i svaka nova kolekcija ima – uz još uvek obaveznu belu i crnu – i serije u izrazito modnim nijansama.

Pod tankom gornjom odećom preporučuje se grudnjak iste boje kao što je gornja odeća. Takođe, morate znati da boje utiču i na raspoloženje. U nastavku je navedeno po nekoliko psiholoških karakteristika za svaku od boja.

Boja Karakteristika Pozitivni učinci
Bela Čista i nevina Naglašava nežnost i ljupkost
Crna Snažna i privlačna Naglašava eleganciju i lepotu
Crvena Živahna i energična Uzbuđuje i podstiče strast
Plava Mirna i sanjiva Smiruje i daje osećaj slobode
Žuta Topla i razigrana Razveseljava i pruža osećaj razigranosti
Zelena Prilagodljiva i opuštena Smiruje, opušta i daje osećaj sigurnosti
Ljubičasta Uzvišena i raskošna Izaziva i zavodi
Narandžasta Vesela i osećajna Potiče želju
Smeđa Čvrsta i stabilna Čuva i budi poverenje
Siva Suzdržana i elegantna Daje osećaj smirenosti i prilagođenosti
Pastelne boje Budi poverenje i nežnost Budi poverenje i nežnost
Kako ustrezno izbrati velikost perila?

Pri perilu je bolj kot pri vseh drugih oblačilih pomembno, da ga pri nošenju doživljamo “kot ulitega”, kot da bi bil narejen natančno po naših merah.

Žal je veliko potrošnic, ki so s svojim perilom nezadovoljne. Domala vse življenje ostajajo pri isti številki nedrčka (pri hlačkah je prehajanje od številke do številke običajnejše), čeprav so se njihove mere telesa zaradi mnogih sprememb, ki jih doživljajo (nosečnosti, spremembe teže, zmanjševanja mišičnega tkiva, popuščanja veznega tkiva ipd.), z leti vsaj malce spremenile.

Oglejte si navodila za izmero. Z dobljenimi dimenzijami izračunajte velikost ter jo preverite v tabeli velikosti.

Kako teče dizajniranje donjeg veša Lisca?

Grupa dizajnera sakuplja ideje na specijalizovanim modnim sajmovima, modnim revijama, po stručnoj literaturi, simpozijumima, konferencijama, izložbama. Kad izaberemo modne trendove, boje, uzorke, osnovne i pomoćne materijale, zajedno sa prodajom napravimo koncept kolekcije, odnosno odredimo koliko će biti opsežna. Potom odredimo nit vodilju kod linija Lisca Fashion i Lisca Selection te Cheek. Sličan je proces prikupljanja ideja i za kupaće kostime i spavaći program, koji se celi dizajnira paralelno sa donjim vešom, dok kod programa majica i bluzica uvažavamo aktuelne modne trendove za gornju odeću. Kad dizajnerka ima osnovne informacije, može početi kreirati seriju. Skice se crtaju kompjuterski, nakon toga sledi izbor konačnih modela koji predstavljaju srce kolekcije. U idućoj fazi kreator modelaru podrobno obrazloži kako je zamislio proizvod i njihovo je slaganje već polovina uspeha. Modelar najpre izradi osnovni kroj, koji služi za prvi prototip. Po njemu iskrojimo i sašijemo prvi model u šivaonici uzoraka, koji potom isprobamo na manekenki i zabeležimo sve eventualne primedbe i poboljšanja. Slede popravci i kad na taj način napravimo celu kolekciju, predstavimo je trgovcima. Nakon njihovog izbora modele počnemo proizvoditi. Kreiranje donjeg veša je, dakle, timski rad u kojem sudeluje više od deset osoba.

Koje materiale Lisca koristi za izradu donjeg veša?

Lisca prilikom kreiranja svog modnog donjeg veša sarađuje sa najeminentnijim i najpoznatijim proizvođačima kvalitetnog pletiva, čipki i drugih materijala primerenih za nošenje neposredno na koži. Kao zanimljivost – radi optimalnog prileganja Lisca u jedan model grudnjaka ugradi više od 30 različitih materijala. Svi moraju biti prethodno testirani i imati odgovarajuće sertifikate o neškodljivosti.

Radi uvida u najvažnija vlakna koja se koriste za izradu pletiva ili tkanina, kako za donji veš, kupaće kostime, pidžame, tako i za majice i bluze, kliknite ovde.

Kaj naj naredim, če ne najdem ustreznega nedrčka?

Pri nakupu nedrčkov moramo biti pozorne na velikost in obliko košaric ter obseg nedrčka. Ne smemo spregledati možnosti regulacije naramnic, s katerimi lahko takoj dosežemo želeni učinek. Če vseeno ne morete najti ustreznega nedrčka, predlagamo, da izkoristite brezplačno strokovno svetovanje, ki poteka enkrat mesečno v eni izmed trgovin Lisca. Strokovno usposobljena svetovalka vas izmeri in vam svetuje, kateri nedrček je primeren za vašo postavo.

Smeta mi žica u grudnjaku. Šta mogu učiniti?

Grudnjake bez žice (potpore) delimo na laganije i one koji izrazito podupiru grudi. Prvi su obično mekši, bez ojačanja, koji grudi zapravo ne oblikuju nego ih samo blago podignu. Osnovni zadatak ove vrste grudnjaka je da grudi nose. Savetujemo ih samo ženama koje zaista imaju čvrste grudi. Takve ćete grudnjake naći u liniji Natural, u kojoj je naglasak na prirodnim vlaknima i korištenju pamuka. A kao dnevni grudnjaci  jednostavni su za održavanje. Ako ste gospođa u zrelim godinama, poprilično šarolika ponuda čeka vas u liniji Classic, gde su pretežno grudnjaci bez žice laganijeg karaktera, kao i grudnjaci sa izrazitim podupiranjem što znači da su izrađeni od jačih materijala, dok su im same korpice postavljene neelastičnim materijalima.

Jedna mi je dojka veća od druge. Kakav grudnjak trebam nositi?

Većina žena ima jednu dojku veću od druge, što posebno dolazi do izražaja za vreme ciklusa. U tom slučaju dovoljno je produžiti naramenicu na korpici sa većom dojkom kako bi došla u ravnotežu sa korpicom manje dojke. Za neke je žene rešenje i da u korpicu sa manjom dojkom umetnu silikonski umetak pa će dojke doći u ravnotežu. A želite li asimetriju dojki samo prikriti, koristite grudnjak sa penasto oblikovanim korpicama.

Šta mogu učiniti ako mi zadnji deo grudnjaka vuče prema gore?

Grudi u tom slučaju ne »stoje« lepo stoga preporučujemo da probate sa manjim obimom. Na primer: ako vam je grudnjak veličine 90 D preveliki, treba uzeti manji obim - 85, ali ne korpe D (jer su kod korpe 85D i korpe manje). Primerenije su korpe E jer tako dobijemo grudnjak sa jednako velikim korpama, samo primerenijeg obima i tako će ostati na mestu.

Naramenice mi se urezuju u kožu. Šta mogu učiniti?

Kod većih veličina naramenice su obično šire kako se na ramenima ne bi urezivale. Najbolje su one postavljene penom koje drže težinu.

Moje su grudi veće, a uz to i "mekane". Šta mogu učiniti?

Za takve su grudi najprimerenije penasto oblikovane korpice i dvostruko oblikovane korpice do G sa širim meko postavljenim naramenicama.

Kada koristiti prozirne naramenice?

Prozirne, odnosno silikonske naramenice primerene su za nošenje pod potkošuljama, topovima sa uskim špageta naramenicama te majicama otvorenijih ramena jer se nevidljivo stapaju sa kožom. Možemo ih namestiti na bilo koji grudnjak ili drugi proizvod koji ima mogućnost zamene naramenica. Na raspolaganju su u više širina – 12, 15, 18 mm. Po potrebi ih operemo u mlakoj vodi ili samo obrišemo. Nakon upotrebe preporučljivo ih je čuvati u tamnoj vrećici u fijoci kako bismo sprečili da brzo ne požute.

Kupaći kostimi
Kako optički korigovati liniju?

Kupaći  kostim je najbolje kupovati onda kad je izbor na prodajnim mestima veliki jer je još uvek najvažniji kroj. Kupaći mora lepo prilegati i još dodatno korigovati liniju.

Imam veće grudi … Treba ih obuhvatiti pravom veličinom korpica grudnjaka kako bi dobile lep oblik i tako delovale skladno sa telom. Naročito je primeren model koji u prsnom delu ima dodatnu lycra postavu koja korpice još ojača. Izbor tamnije boje i manjih uzoraka optički smanji izgled grudi.

Imam manje grudi … Dodatno se mogu naglasiti pravilnim izborom modela (push-up grudnjak, gel-bra, oblikovane penaste korpice) i printom jačih boja, štrasom, naborima i sličnim naglascima na prsnom delu.

Imam jača bedra … Da bi dobila lep izgled moraju nožnim izrezom kupaćeg kostima biti obuhvaćena upravo u nožnom pregibu.

Imam široke bokove … Bokove suzimo izborom modela koji je preko bokova tamnije boje nego prsni deo, čime pogled preusmerimo na dekolte.

Imam uske bokove … Možemo ih naglasiti izborom jače boje i uzoraka u visini bokova.

Imam širok struk … Suzi ćete ga šavovima koji naglašavaju liniju tela i kupaćim kostimom koji je sa strane kombinovan sa tamnijom ili kontrastnijom bojom.

Od kakvog je značaja boja prilikom kupovine kupaćega kostima?

Pre kupovine kupaćeg kostima valja razmisliti o njegovoj boji.

Moramo biti svesni da su jake boje na suncu, pa i u bazenima, znatno manje vidljive  nego što se to čini u prodavnici. Prilikom kupovine kupaćeg kostima izbor boje može biti smeliji,  iako svakako treba uzeti u obzir i temperament i put koja će na suncu još potamneti.  

Tamnoputima izbor boje ne predstavlja velik problem, dok se bleđima preporučuju intenzivnije boje, a ne blede pastele.

Kako izabrati odgovarajuću veličinu kupaćeg kostima?

Lisca svoje znanje na području funkcionalnog donjeg veša ugrađuje i u kupaće kostime. Tako su svake godine u kolekciji kupaćih kostima u svakoj liniji na raspolaganju kupaći u asortimanu od A do F, dakle posebna je pažnja poklonjena kupaćim kostimima sa većim korpicama.

Pogledajte uputstva za merenje. Uz pomoć dobijenih dimenzija izračunajte veličinu te proverite u tabeli veličina.

Koje materijale Lisca koristi za izradu kupaćih kostima?

Svim materijalima za kupaće kostime zajedničko je da ne upijaju mnogo vode i da se nakon kupanja brzo suše. Svakako da je njihova osnovna karakteristika elastičnost. Kupaći mora lepo prilegati telu na suvom i u vodi. A ono što se prilikom nošenja raširi mora se vratiti u prvobitni oblik. Time je osigurana udobnost i sloboda kretanja. Za kupaće kostime vrlo je važan elastomer – gumena ili elastanska nit koja se odlikuje velikom elastičnošću. Radi osiguranja potrebne funkcionalnosti kupaćeg kostima vrlo su važne korištene postave.

Radi uvida u najvažnija vlakna koja se koriste za izradu pletiva ili tkanina, kako za donji veš, kupaće kostime, pidžame, tako i za majice i bluze, kliknite ovde

Kako održavati kupaće kostime?

Kliknite ovde.

Odeća i spavaći program
Koje materijale Lisca koristi za izradu spavaćeg programa i odeće?

Modeli spavaćeg programa uglavnom su izrađeni iz 100% pamuka ili mešavina prirodnih vlakana (pamuk, viskoza, modal).

Kod majica je uglavnom zastupljena elastična viskoza prirodnog porekla, a kod bluza lepo padajuća viskoza te mešavina pamuka i drugih vlakana.

Radi uvida u najvažnija vlakna koja se koriste za izradu pletiva ili tkanina, kako za veša, kupaće kostime, pidžame, tako i za majice i bluze, kliknite.

Šta mogu učiniti ako sam niže građe i punijih grudi?

Dame takve građe najčešće nose izrazito zatvorene majice koje još naglase telesni nesrazmer. A zapravo bi se trebale osmeliti na dublji izrez koji produžuje liniju pa ne deluje kao da su grudi pod bradom.

Može li odeća optički korigovati telesne nedostatke?

Seveda. Večji vzorci pritegnejo poglede in skrijejo obline, vendar majice ne smejo biti preveč ohlapne, saj optično povečajo volumen telesa. Medtem pa manjši vzorci na obilnejši postavi delujejo še manjši in samo telo še bolj poudarijo, zato jih modni strokovnjaki odsvetujejo.

Uđi u svet donjeg veša i kupaćih kostima

Otkrit ću ti tajnu ...

Prilikom prve prijave na naše e-novosti dobijate kupon za popust od 10 % koji možete iskoristiti prilikom kupovine u našoj internet prodavnici.

Prijavom nam dopuštate da vam šaljemo nedeljne e-novosti koje vas obaveštavaju o novostima i promocijama. Ne brinite, mi čuvamo vaše lične podatke. Takođe se možete odjaviti u bilo kom trenutku.

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVOSTI
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.