Uređujem se za sebe, a ne za druge

Uređujem se za sebe, a ne za druge
21. april 2023.

Vita Starman, poznatija kao @mamakuha, slovenačka je influencerka koja se bavi različitom tematikom, kao što je zdravlje, prehrana, dobro raspoloženje. Jedna od njenih najvažnijih karakteristika sigurno je pozitivna energija i samopouzdanje kojim zrači.

Vita je u prošlosti imala poteškoća sa samopouzdanjem, pa ipak se tokom godina naučila prihvatiti i zavoleti svoje telo takvo kakvo je. U svojim  objavama se voli pohvaliti svojim likom i podstiče svoje pratitelje da budu ponosni na svoje telo, bez obzira kakvo je.

Za Vitu je ključna bila promena načina razmišljanja. Umesto da se usmeri na svoje nedostatke, počela se fokusirati na svoje prednosti. Postala je svesna kako je zdrava i snažna te kako se dobro oseća u svom telu. I svoje pratioce podstiče da se usmere na pozitivne katakteristike svog tela jer je to ključno za razvoj samopouzdanja.

»Ljudi mi govore: kako si sigurna u sebe, obožavam te, imaš kakav savet, želela bih prihvatiti sebe baš kako ti to činiš... «

»Gotovo svaki dan dobijam takva pitanja i moj je savet uvek isti. Dugo sam mislila da moja sreća zavisi o drugima, a na sebe sam zaboravljala. Ali kada sam postala mama i kad sam videla šta sve može žensko telo, nikad ga više ni na sekundu nisam nipodaštavala. Obožavam ga i cenim te sam mu zahvalna što je tačno takvo kakvo je. Moje je.

Potvrde o svojoj vrednosti više ne tražim od drugih i ujutro se sa najvećom radošću uredim za sebe.

Svako "dobro jutro" započnem sa zahvalnošću u srcu i osmehom odrazu u ogledalu! Nisko samopouzdanje negativno utiče na život jer te stalno smeta i čini nesretnom. Život je izuzetno lep ako  ga dozvoliš živeti i ako voliš sebe.«

 

Fotografije: @mamakuha

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.