OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA

Lisca d.o.o.
Borska 92e, 11090 Beograd
Matični broj: 17144600
PIB: 100179091
Šifra delatnosti: 4771

Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 88/2021) privredno društvo Lisca d.o.o. Beograd, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.lisca.rs.


O B A V E Š T A V A

- da je sadržaj Internet stranice Lisca.com i svih njenih varijanti (u daljem tekstu: Lisca.com) vlasništvo preduzeća Lisca d.o.o., Prešernova 4, 8290 Sevnica, Slovenija, a da je Lisca d.o.o., Borska 92e, Beograd, Srbija firma ćerka Lisca d.o.o., Slovenija i vlasnik je Internet stranice Lisca.rs. Upotrebom Internet stranice Lisca.rs korisnici prihvataju objavljene opšte uslove poslovanja. Lisca – Beograd d.o.o. i korisnici sa opštim uslovima ugovaraju međusobne obveze pri kupovini u Internet prodavnici Lisca.rs.

- da u internet prodavnici Lisca.rs mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Republike Srbije.

- da su opšti uslovi prodaje su sastavljeni u skladu sa zakonom Republike Srbije.

- da se prodaja  robe putem internet sajta www.lisca.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Lisca d.o.o., Beograd Borska 92e, mat.br. 17144600, PIB: 100179091, Tel.: +381113510553, www.lisca.rs, adresa za izjavljivanje reklamacije je: [email protected]

- da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.lisca.rs.

-- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne internet stranice www.lisca.rs smatra prodajom na daljinu.

- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.lisca.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u deklaraciji;

- da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;

- da je usluga isporuke robe 140,00 rsd.

- poručenu robu isporučujemo u roku od najviše 14 radnih dana putem kurirske službe;

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet stranici www.lisca.rs;

- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.lisca.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili avansno po predračunu na tekući račun preduzeća br. 325-9500700191298-56 

- da u slučaju prijema robe potrošač ako isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana;

- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice;


Ograničenje odgovornosti

Lisca – Beograd d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe Internet stranice Lisca.rs i njenog sadržaja.
Lisca – Beograd d.o.o. zadržava pravo izmene sadržaja na Internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena. Lisca – Beograd d.o.o. će nastojati prikazati najtačnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici Lisca.rs s obzirom na cene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.


Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo garantovati potpunu saglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na ekranu svog monitora.


Ograničeno pravo upotrebe

Posetioci Internet stranice Lisca.rs sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole Lisca – Beograd d.o.o. je zabranjena. Lisca – Beograd d.o.o. zadržava pravo izmene opštih uslova na Internet stranici Lisca.rs bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Sve promene opštih uslova su za korisnike obvezujuće.

 

Načini plaćanja

- Plaćanje pouzećem. Poštarinu plaća kupac i to službeniku kurirske službe prilikom preuzimanja robe.


- Plaćanje karticama – VisaMaestroMasterCard , DinaCard i American Express svih banaka.

Na kartici kupca pri predaji narudžbe će biti rezervisana sredstva u visini narudžbe. Kartica će biti naplaćena u trenutku kada dobijemo potvrdu stvarne raspoloživosti naručenih proizvoda u skladištu i narudžba krene u obradu.

Plaćanje karticama će se vršiti preko sistema sigurnog internet plaćanja WSPay – plaćanja se vrše u stvarnom vremenu kreditnim i debitnim karticama i drugim načinima plaćanja.

WSPay pruža kupcu i trgovcu siguran unos i prenos podataka o kartici što potvrđuje PCI DDS certifikat koji WSPay poseduje. WSPay koristi 256-bitni šifrirani SSL certifikat i kriptografski protokol TLS 1.2 kao najviši nivo zaštite podataka prilikom pisanja i prenosa podataka.

 

Do isplate pune kupoprodajne cene odabrani proizvodi vlasništvo su Lisca-Beograd d.o.o. Preduzeće Lisca-Beograd d.o.o. može promeniti mogućnost plaćanja navedene na web prodajnom mestu Lisca.

Sve prikazane cene su izražene u RSD i uključuju zakonski PDV.

 

Rok isporuke

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Period obrade porudžbine i isporuke je najčešće od 5 do maksimalno 14 radnih dana.


Preuzimanje pošiljke

Kuriri kurirske službe (eksterna firma koja vrši dostavu robe za Liscu), pošiljke donose na adresu za isporuku radnim danima u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.


Cena isporuke

Cena isporuke po jednom paketu je 140 rsd sa uključenim pdv-om.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima isporuke.


Vraćanje robe

Pravo na odustajanje

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne internet stranice www.lisca.rs smatra prodajom na daljinu. Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/ Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a u roku od najviše 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje cene ukoliko utvrdi da roba nije vraćena u stanju u kome je isporučena a usled potrošačevog neadekvatnog rukovanja istom.

Kao kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu slanjem robe na našu adresu. Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora, izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu ili poslati artikal koji želite za zamenu.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti.

Prilikom povraćaja robe kupac je u obavezi da priloži račun/otpremnicu.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Obrazac koji možete preuzeti OVDE: Izjava o odustanku od ugovora na daljinu


Reklamacije

Lisca d.o.o. Beograd odgovara za stvarne fabričke greške kupljenih proizvoda u Internet prodavnici Lisca.rs.Ukoliko kupac ima bilo kakav prigovor shodno  Zakonu o zaštiti potrošača neophodno je da popuni obrazac za reklamaciju koji možete naći OVDE i popunjenog ga vrati zajedno sa robom i pripadajućim dokazom o kupovini na adresu "Lisca" d.o.o., Borska 92e, 11090 Beograd.

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke robe koje prodaje na svojim stranicama shodno pozitivnim propisima posebno Zakonu o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije.

Potrošač mora u reklamaciji detaljno opisati nesaobraznost i omogućiti prodavcu da izjavljenu nesaobraznost razmotri.
Po prijemu robe i reklamacije potrošača Lisca d.o.o. Beograd će u roku 8 dana dati pisani odgovor na izjavljenu reklamaciju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od datuma podnošenja iste.

Reklamacije koje se šalju kurirskom službom moraju biti propisno zapakovane. Troškove povrata robe snosi kupac.

Potrošački spor može se rešiti vansudskim rešavanjem potrošačkih sporova., pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Trgovac je dužan da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. Link za listu tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova: https://mtt.gov.rs/download/listaa.pdf

 

Izjava o konverziji: Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

 Zaštita privatnosti korisnika: U ime Lisca d.o.o. Beograd obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Lisca d.o.o. Beograd (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 Zaštita poverljivih podataka o transakciji: Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem

 Povraćaj sredstava: „U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Lisca d.o.o. Beograd je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Dina , Amex i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

© 2022 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.