Lisca na prvenstvu Eurobasket 2023.

Lisca na prvenstvu Eurobasket 2023.
08. maj 2023.

Lisca d.o.o. i Košarkaški savez Slovenije zaključili su sporazum o saradnji kojim je Lisca postala sponzor ženske košarkaške reprezentacije Slovenije i Evropskog prvenstva u košarci za žene, koje će se održati u junu u Ljubljani.

Ponajpre smele ideje i inovacije te ljubav prema modi zaslužni su što je Lisca danas jedan od vodećih proizvođača donjeg veša i kupaćih kostima u Evropi. Eurobasket za žene tako pridonosi učvršćivanju robne marke na evropskom tržištu među Liscinom ciljanom publikom.

Preduzeće Lisca je sa ženskom reprezentacijom sarađivalo već 2017. godine, kad je ona premijerno nastupila na evropskom prvenstvu u Pragu pa je i ta uspešna saradnja kumovala ponovnom uspostavljanju partnerstva.

Prilikom potpisivanja ugovora o pokroviteljstvu nad ženskom košarkaškom ekipom te nadolazećim Eurobasketom za žene direktor Lisce Luka Južna je naglasio: "U Lisci od samih početaka poslovanja ženama poklanjamo posebnu pažnju. Izuzetno ih cenimo i svesni smo njihovog značenja u društvu i uspehu naše robne marke. Podržavamo ih na svim područjima, pa i u sportu. Stoga smo ponosni sponzor slovenske ženske košarkaške reprezentacije i evropskog prvenstva za žene 2023. godine. Prvenstvo je prilika da podstaknemo mlade generacije da se oduševe za sport i streme zdravom načinu života. Želim da se u vreme prvenstva mi Slovenci udružimo u potpori našim košarkašicama kako bi godine teškog rada krunisale uspehom na domaćem prvenstvu."

Generalni sekretar Košarkarskog saveza Slovenije Rašo Nesterović je prilikom sklapanja partnerstva takođe napomenuo: "Izuzetno nas veseli što smo nakon nekoliko godina ponovo dogovorili saradnju sa tako cenjenim preduzećem kao što je Lisca, koje je ponovo iskazalo podršku slovenskoj ženskoj košarci. S obzirom na zajedničke planove Lisce i Košarkaškog saveza Slovenije verujemo da će ta saradnja biti putokaz i svima ostalima da je pravo vreme za podršku ženskom sportu. S nestrpljenjem očekujemo zajedničko delovanje Lisce i Košarkaškog saveza Slovenije na dodatnoj popularizaciji evropskog prvenstva u košarci za žene i ženskog sporta uopšte."

A direktor prvenstva starog kontinenta u košarci za žene Emir Haskić je dodao: "Ženska sportska takmičenja predstavljaju odličnu priliku za marketing među populacijom nežnijeg pola. Kad pritom spoje snagu Lisca, slovensko preduzeće sa tradicijom, i organizator velikog događanja sveevropskog dometa u Sloveniji,  možemo reći da je reč o prirodnom partnerstvu. Pritom je važno, pa i poticajno da slovenska preduzeća iskoriste priliku koju im kao domaćini organizatori nudimo."

Nadolazeće sedmice će Liscine aktivnosti obojiti i u sportskom duhu stoga nas pratite na društvenim mrežama i Internet stranici.

#EuroBasketWomen

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.