WAU, MOJE KUPAĆE NOSIŠ by Maja Nedič

import-rs
01. avgust 2020.
Da li vas zanima kako nastaju modne kreacije donjeg veša? Ko su ljudi koji oblikuju našu najintimniju odeću? Neke od tajni modnih dizajnera poverila nam je kreatorka Maja Nedič, koja oblikuje kolekciju Lisca Cheek. Porazgovarali smo sa njom o njenim počecima, idejama, pohvalama i kreacijama.



1. Jeste li oduvek želeli postati modna dizajnerka donjeg veša?  

Želja da dizajniram modni veš rodila se na fakultetu. Želela sam upoznati i taj oblik modnog dizajna, obzirom da smo na fakultetu dizajnirali samo haljine. Idealna prilika za ostvarenje te moje želje bila je pisanje diplomskog rada, prilikom čega sam prvi put sarađivala sa Liscom. Tu sam se mogla iživeti i stvoriti nešto novo – bila je to moja prva mini kolekcija donjeg veša. Kolekcija je bila nadahnuta arhitekturom, igrala sam se zanimljivim oblicima i prozirnošću.



2. Gde vam se, kad dizajnirate, rađaju najbolje ideje?

Ideje se rađaju usput, uglavnom kad nađem materijal koji mi se sviđa i koji bih volela iskoristiti u kolekciji. Nove ideje nailaze i dok crtam skice, promišljam detalje i njihovo pozicioniranje – stremim tome da donji veš bude još zanimljiviji i moderniji. Prilikom stvaranja mnogo mi pomažu i trendovi koje nam predstavljaju na sajmovima, u modnim »trend bookovima« te na specijalizovanim internet stranicama.

A ponekad dobru ideju dobijem i kad se moram sama odenuti za kakvu posebnu priliku. Naravno da upravo tada u mojoj garderobi nema grudnjaka koji bih u tom trenutku trebala. Verojatno se sa mnom može poistovetiti gotovo svaka žena. Ta modna rešenja kasnije uvodim u svoj dizajn.



3. Koji su vam modeli omiljeni i zašto?

Omiljeni su mi grudnjaci sa žicom! Jako su mekani, modernog izgleda i nezaustavljivo ženstveni.



4. Koja je vaša omiljena boja veša? Kakav veš sami najviše volite?

Večno crna, u kojem god materijalu i obliku (smeh).


Kreatorka Maja Nedič


5. Čemu se najviše radujete prilikom oblikovanja veša: početnoj ideji ili kad imate u rukama konačni proizvod?


Definitivno se uvek iznova radujem početnoj ideji, kad tražim inspiraciju i kombinacije materijala za novu sezonu. Naći nešto novo i uvek sveže veliki je izazov. Ali, najviše se veselim onom danu kad prvi put vidim proizvod na ženi jer tek tada zaista zaživi i dobije svoj pravi izgled.



6. Najlepša pohvala koju ste čuli i koja vam je ostala u sećanju?

Najlepša pohvala za mene je kad leti vidim žene koje nose moje kupaće. Dok prolazim pored njih, često pomislim “Kad biste samo znale ko ih je napravio da ih sada možete nositi. Kad biste samo znale koliki je proces potreban da ih nosite sa tim osmehom na licu.« Da, kad vidim žene koje nose moj dizajn, osećam se jako dobro! Upšte, lepo je čuti da su modeli dopadljivi i da su stranke njima zadovoljne.



7. Dok dizajnirate veš, na šta obraćate najviše pažnje? Je li to izgled, udobnost ili možda nešto drugo?

Pažnju pridajem izgledu modela; kako će model izgledati kad bude odeven, šta na ženskom telu želim naglasiti, a šta ne… Uvek pazim da pritom ne pate udobnost i funkcija jer je baš to kod veša najvažnije. U vešu smo veći deo dana zato mora biti prijatan i udoban, kao naša druga koža!



8. Šapnite nam, molim, čime ćete nas iznenađivati u budućnosti?

Brojnim lepim kolekcijama i novim, zanimljivim modelima koje obavezno morate isprobati! :) (tajanstven osmeh)








© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.