Kako obući čarape i pritom ih sačuvati?

import-rs
27. avgust 2020.
Je li vam se već dogodilo da ste kupili lepe čarape sa gaćicama, a one su se pokidale čim ste ih pokušali obući? Ili da ste noktom potegli po materijalu, a na nogavicama je ostala rasparana nit?

Neke se stvari u životu podrazumevaju. Odnosno postanu podrazumevane jer ih obavljamo kao dobro programirani uređaji, bez da bi o tome stvarno razmišljali. Na primer, zakopčavanje dugmadi ili vožnja automobila od posla do kuće.

Ili oblačenje čarapa.

Pa ipak se iza svakog od tih poslova skrivaju spretnost i znanje, koje je ponekad dobro obnoviti. Iako o tome možda nikad niste razmišljali, i za oblačenje čarapa postoje pravila.



1. korak

Pravilno oblačenje čarapa - 1.korak

Prvo i verovatno najvažnije je da ne žurite. Čarape sa gaćicama zamislite kao drugu kožu i tako ih i tretirajte. Skinite nakit sa ruku i očistite ih. Palčeve postavite uz rub čarapa i nežno ih naberite po celoj dužini.



2. korak

Pravilno oblačenje čarapa - 2.korak

Sedite, čarape stavite na nožne prste, poravnajte materijal te ih polako i sa osećajem ravnomerno potegnite preko pete do kolena. Osetite svilenkastu mekoću kako nežno klizi preko vaše kože.



3. korak

Pravilno oblačenje čarapa - 3.korak

Obratite pažnju na listove, gležnjeve i kolena - čarape sa gaćicama neka se na njima ne nabiru nego ostanu malo napete. Pazite da ih previše ne zategnete jer se prilikom nošenja morate osećati opušteno, a same čarape moraju lepo obujmiti vaše noge



4. korak

Pravilno oblačenje čarapa - 4.korak   Pravilno oblačenje čarapa - 5.korak

Palčevima obe ruke čarape potegnite preko bedara do struka. Oko bokova ih pažljivo namestite i poravnajte ako treba.





Pravilnim oblačenjem vašim čarapama ćete produžiti vek trajanja i duže sačuvati njihovu lepotu. Usvojite tu novu naviku i uživajte u osećaju koji donosi nošenje vaših omiljenih čarapa sa gaćicama.
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.