O ženi koja ima sve

import-rs
29. mart 2022.
Ujutro se budim rasčupana, maskaru nanosim još zatvorenih očiju, kafu pijem sa jednom nogom u papuči, a drugom u štiklama. Nokti su mi sveže nalakirani, preti velika opasnost da upravo danas jednog slomim.

Decu ostavljam u vrtiću, moji mališani već imaju 3 i 4 godine. Svašta su mi već priuštili, pa ipak kad me pogledaju svojim nedužnim okicama ne mogu se ljutiti. »Mama, mi te volimo!«

U kancelariji je opet mnogo posla, kasnim sa predavanjem izveštaja i upravo sam dobila nova zaduženja. Uzdahnem: »Ma uspeću, stići ću, sve će se rešiti«.

Za ručkom sam imala nesreću da se uflekam, zaboravila sam na povećanu verovatnost zato što nosim potpuno novu belu košulju. Nasmejem se i fleku prekrijem maramicom.

Predveče kupim decu iz vrtića. Oba moram odneti u stan istovremeno. Zajedno sa torbicom, ključevima od auta i ključevima od stana.

Umorna šutam cipele sa nogu i bacam se na kauč. Samo 5 minuta mira, molim. Moj dragi proviruje iz kuhinje, zove me na podgrejanu večeru. Za stolom sedimo samo nas četvoro, Nik mi pokazuje crtež koji je za mene nacrtao u vrtiću.

Na slici sam ja, mama, nacrtana sa velikim srcem, za ruke držim oboje dece, a sa trećom još i muža.

Nasmejem se i oči mi zasuze.

Moj je život ispunjen.


#women2women

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.