Ja u ogledalu

import-rs
23. mart 2022.
U intimi svog kupatila stojim pred ogledalom i procenjujem se. Lik iz ogledala gleda natrag u mene i uzvraća mi kritičnim pogledom. Očima sam već bezbroj puta pročešljala svoje telo kritički pronalazeći šta nije dobro na meni. Oh, šta li bi sve promenila dok pucneš prstima, kad bih samo mogla.

Misli mi divljaju, iz sekunde u sekundu sve su glasnije. Govore kako nisam dovoljno lepa, kako nisam dovoljno dobra. Hvatam vazduh – dosta je toga! Pa imam više od mnogo koga na svetu, zašto onda to omalovažavam.

Prekidam svoje misli i podižem pogled. Sada gledam u svoje oči. Nemo zure u mene, ali u njima vidim žar. U njima iskri želja za nečim boljim, želja za idealnom ljubavi i prihvatanjem sebe. Prstima klizim preko svojim ramena dok sama sebe nežno ne zagrlim. Osećaj je stran, ali nadasve ugodan.

Celo to vreme ogledalo gleda u mene i čeka. Ponovo pogledam u njega. Ovaj put vidim snažnu, lepu ženu koja je spremna suočiti se sama sa sobom i pobediti u borbi sa svojim kritičkim mislima. Vidim ženu dobru u srcu i spremnu svetu pokloniti toliko lepoga.

Jer, to sam zapravo ja. Lepa, snažna, dobra.
I svaki dan sve bolja prema sebi.


#women2women

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.