Mi žene smo same sebi najveći kritičari

Mi žene smo same sebi najveći kritičari
29. mart 2023.

U životu čujemo previše »dobronamernih« saveta koje nam diktira društvo: kako moramo izgledati, kako se moramo ponašati, ko nam treba biti uzor…

Čije je mišljenje na kraju najvažnije?
Naravno, imaš pravo – TVOJE!

Sa tobom delimo razmišljanja Nives Orešnik, koja smo pronašli na njenom profilu. Preporučujemo ti da ih pročitaš - verujemo da ćeš se na mnogo mesta u tekstu prepoznati.

»Mesec žena bliži se kraju, a topli dani donose nam sve prolećniju atmosferu.

Mi žene smo neka druga bića i same sebi možemo biti najveća inspiracija ili “najveći kritičar”. Ionako nam društvo diktira trendove i standarde koje bismo morale doseći - da smo “doterane”, “lepe”, “dobre majke”, “uspešne”. Danas bih vas želela ohrabriti da izađete iz začaranog kruga i podeliti sa vama svoj pogled na svet:

 

Nema “grešaka”, postoje samo “razlike” - različite mere, različiti oblici, različiti stavovi.

Nema “grešaka”, postoje samo različita iskustva i prošlost te vrednosti i karakter - pojavljuju se prve borice, sve pre ili kasnije pronađemo kakvu sivu vlas, u nekim smo razdobljima u svom boljem, u drugim u lošijem izdanju.

I  nema “grešaka”, postoje samo različitosti koje su odraz naših vrednosti  - trendovi izgleda i ideali lepote se menjaju, ono što jesmo uvek ostaje isto.

I napomena: svet bi možda želeo da se osećamo loše - budimo žene koje su korak ispred i usudimo se biti zadovoljne, prihvatajmo se takve kakve jesmo.

Jesmo li zato “opasne” za društvo?

Verovatno jesmo, ali već je bilo vreme da kažemo:

NE” svim trendovima koji su u suprotnosti sa našim unutrašnjim bićem,

NE” fillterima iza kojih se skrivamo jer se ne usudimo biti ono što jesmo,

i “NE” bojazni od neprihvatanja - ne treba baš svima ugađati.

Važne smo samo mi same i onih nekoliko ljudi koji su toga vredni i stoje uz nas, koji na svet gledaju istim očima kao mi”.

 

Tekst i fotografije: @nivesoresnik


Nives nosi donji veš iz Liscine prolećne kolekcije - seriju Posh.

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.