Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
1.10.2018.

Ana Bucik savetuje kako ustrajati i postati fit!

Jeste li među onima koji su za novu godinu odlučili potpuno promeniti život i učiniti nešto za svoje zdravlje? Super, dobra odluka. Deo zdravog načina života svakako je kretanje. Bez obzira za kakvu se sportsku aktivnost odlučili, važno je da se pobrinete za pravilno držanje i da se tokom kretanja dobro osećate. Za potporu grudima i disanje prilikom napora pobrinuće se kolekcija Miss Sporty Cheek by Lisca. Na raspolaganju su sportski grudnjak, gaćice, pripijene helanke te majica. Kad ste se pobrinuli za opremu, trebaju vam još dve stvari - početak i ustrajnost  :)

O ustrajnosti je lako govoriti, ali kad se pojavi iskušenje i najradije bismo odustali, tada je naša ustrajnost na najvećem iskušenju. Proverili smo kako se sa teškim trenucima hvata ukoštac Ana Bucik i šta nam savetuje kako bismo bili uspešniji.
Ana

1. Mnogo je žena za novu godinu kao cilj postavilo zdraviji način života. Najčešće je to odluka da će pored zdrave ishrane dnevna rutina uključivati i dodatno kretanje. Ana, šta bi savetovala devojkama koje su u novu godinu ušle sa velikim elanom i voljom za sport?

Čestitke za prvi korak! Za mene je sport deo dnevne rutine, ali znam da je svaki početak težak. Tačno je da je svaki dan dobar za nove odluke i početke, a nova godina je još posebnija i pravo je vreme da učinimo nešto za sebe :). Dakle, imate li dovoljno volje i elana, polovinu ste puta već prešle. Svaka od vas sigurno ima svoje razloge zbog kojih se odlučila početi baviti sportom i ciljeve koje želi postići. Setite ih se u trenucima kad vam bude teško. Svoj glavni motiv možete negde i zapisati pa ga pročitati kad se treba odupreti pokojoj slasnoj tortici :)

2. Šta tebi pomaže u trenucima kad bi najradije ostala kod kuće u krevetu i lenčarila, a znaš da te čeka naporan trening?

Ponekad mi je zaista teško ustati iz kreveta i otići na trening. Obično malo premišljam, a potom duboko udahnem i kažem : »Hajdemo Ana!« Sama sebe podsetim zašto činim to što činim, a ponajpre se podsetim da to volim. Ponekad pomogne i podrška koleginica i trenera, no na to ne možete uvek računati. Volju i ustrajnost treba naći u sebi jer to činite za sebe. Prvi korak je uvek težak, potom je sve lakše i lakše i na kraju budeš zadovoljan što si se izvukao iz kreveta. 3. Najlakše je govoriti, teško je zaista započeti. Šta bi savetovala svojoj najboljoj prijateljici koja nikako nije pronašla motivacije za prvi korak? Hmmm… Nije to lako. Mislim da je najbolje ako se sa novogodišnjim obećanjem uhvatite ukoštac zajedno. Svaki dan jedna može biti ta koja će potaknuti drugu da se pokrene. Svaki je čovek drugačiji i treba drugačiju motivaciju. Meni je najveća motivacija cilj koji imam pred sobom i koji želim postići. Ne nužno ciljnu crtu, ponekad samo cilj koji  postavim za određeni dan, odnosno trening. Svaki dan iznova postavim novi i zahtevniji. Takvi mali ciljevi te potom dovedu do željenog rezultata.
Ana2


3. Što ti je tokom treninga najvažnije kod donjeg veša?


Na prvom je mestu udobnost. Ne mogu trenirati na lošim skijama ili u pancericama koje me stiskaju, jednako tako ni u donjem vešu koji mi ne odgovara. Mora mi nuditi potporu, mora ugodno prilegati uz kožu i mora moći podneti kako manje, tako i veće napore. A dodatan je plus ako uz to i lepo izgleda :).


4. Profesionalna sportiskinja kao što si ti verojatno je navikla kako na uspone tako i na padove. Većina žena ne dođe li odmah do cilja gubi početno oduševljenje i teško ustraje. Kakav je tvoj savet, odn. recept za ustrajnost?

Put i rezultati na žalost ne idu samo prema gore. Takav je sport i takav je život. Važno je iz svakog poraza nešto naučiti. Često je nakon pada teško povratiti elan, no to je onaj deo puta kad skupljamo iskustva kako bismo kasnije bili jači. Treba biti svestan da se nikakav cilj ne postiže preko noći, stoga moramo ustrajati i kad je najteže. Daš li sve od sebe, na kraju ćeš sigurno biti zadovoljan i nasmejan.

5. I još za kraj, poverii nam neko od tvojih novogodišnjih obećanja ? :)

Nemam ih baš puno jer moja najveća želja i nije tajna :)- U 2018, godini ću nastojati što više uživati i veseliti se trenucima koji su preda mnom. Kako na snegu tako i posvuda drugdje. Zapravo  je to moje novogodišnje obećanje :)


Ana3