Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
27.8.2020.

Sve što morate znati kako biste izabrali pravu veličinu čarapa

Sve što morate znati kako biste izabrali pravu veličinu čarapa
Čarape sa gaćicama nesumnjivo su deo odeće koji napravi dobar utisak. Kad se odlučujete za kupovinu, uzmite u obzir:

• kvalitet čarapa,
• vaš stil,
• pravu veličinu.

Prilikom kupovine čarapa najvažnija je veličina!

Ponavljamo: NAJVAŽNIJA JE VELIČINA.

Ne samo da nošenje premalih čarapa sa gaćicama znači da ćete ih najverovatnije pokidati čim izađete iz kuće, nego je i osećaj prilikom nošenja prilično neugodan. A neugodan osećaj tokom celoga dana brzo se počne odražavati i na vaše raspoloženje.

Čarape su na raspolaganju u veličinama S, M, L, XL i 2XL, a veličina se određuje srazmerno visini i težini. Naletite li na čarape čiji je slogan “jedna veličina odgovara svima”, pažljivo dalje i dobro se uverite da su vam zaista dobre.

Dakle, jeste li spremni osećati se udobno u čarapama?

Ispod pročitajte sve što morate znati kako biste izabrali pravu veličinu čarapa sa gaćicama za sebe.
VELIČINE SE RAZLIKUJU

Veličina čarapa nije jednaka veličini koju odabirete kad kupujete nove farmerke. Veličine se razlikuju i među različitim ponuđačima čarapa.

Različite čarape sa gaćicama izrađene su na različite načine, iz različite pređe i različitih materijala. Stoga UVEK proverite tabelu veličina pre nego što se odlučite za kupovinu. Tabela veličina temelji se na visini i težini i obično se nalazi na poleđini ambalaže.

Želite li odrediti veličinu čarapa, u tabeli pronađite vašu visinu u centimetrima (cm) i vašu težinu u kilogramima. Potražite gde se visina i težina dodiruju i odredili ste svoju veličinu.

Ne bojte se ako je konačna veličina veća nego obično - to je potpuno normalno.


Čarape - tabela veličinaVEĆE JE BOLJE

Ako prilikom iščitavanja veličine zaključite da ste se našli među veličinama ili na gornjoj granici područja veličine, uvek se odlučite za VEĆU veličinu. Obzirom na pripijeno prileganje čarapa, uvek je bolje da su veće, nego premale.
IZGLED MOŽE VARATI

Čarape mogu biti različitih oblika i materijala, stoga se ne dajte zavesti njihovim izgledom. Kad ih vadite iz ambalaže, ponekad vam se mogu učiniti premalima ili prevelikima, ali izgled može varati.

Čarape sa gaćicama nisu proizvodi koji se mogu izmeriti ili uporediti kad ih stavite na sto jedan pored drugog jer se rastežu i oblikuju prema vašem telu. Ako ste pravilno sledili tabelu, onda u rukama najverovatnije imate pravu veličinu.
VEĆA VELIČINA ČARAPA JE DRUGAČIJA

Žene sa punijim oblinama i one koje obično nose veće veličine trebaju veću potporu nego one sa manjim brojevima. Dakle, kupujte čarape sa gaćicama koje su na raspolaganju u većim veličinama. Često imaju dodatni umetak i ojačane šavove kako bi omogućile dobro prileganje.

Simbol za veće veličine potražite na poleđini ambalaže.