Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
27.8.2020.

Brzi vodič za izbor prave debljine čarapa

Brzi vodič za izbor prave debljine čarapa
Svi znamo da su čarape sa gaćicama idealno rešenje da u hladnim danima ostanete moderni, a da vam ujedno bude toplo. Ali, postoji na hiljade čarapa i različitih mogućnosti izbora među kojima se može lako pogubiti.Ako se pri kupovini čarapa osećate izgubljeno i nesigurno, verovatno će vas obradovati ako vam kažemo da postoji sistem uz pomoć kojeg ćete brzo naći ono što trebate.

Sistem se naziva DENIER.

Razumete li denier, moći ćete izabrati idealne čarape za svaki dan u godini.
Šta je to DENIER?

Denier je merna jedinica koja opisuje prozirnost, jačinu, debljinu i toplinu vaših čarapa sa gaćicama. Često je predstavljen kao DEN.

Što je DEN vaših čarapa veći, one su deblje i biće manje prozirne.

Što je DEN čarapa manji, one su tanje i postaju nevidljivije. Potpuno je jednostavno.DEN sa većim brojem

Deblje čarape sa većim DEN-om biće neprozirnije i toplije. Na primer: odaberete li DEN 40, dobićete toplije čarape kao stvorene za hladno vreme. Čarape sa gaćicama sa većim DEN brojem biće i jače i izdržljivije, štitiće vas od hladnoće i ugađati vam udobnošću.

U hladnim decembarskim i januarskim danima odlučite se za čarape sa što većim DEN brojem.
DEN sa manjim brojem

Čarape sa manjim DEN brojem su tanje i prozirnije. Kao stvorene su za prolećne i letnje mesece, pa i za početak jeseni. Takve ćete čarape želeti nositi od aprila do novembra za dnevni izgled, dok će za seksi večernji izgled biti primerene cele godine. Čarape sa gaćicama sa manjim DEN brojem trebaju više pažnje i pravilnu negu zbog manje gustoće pređe. Manjom se gustoćom, naime, postiže proziran izgled i debljina primerena za toplije dane.
Preporučujemo:

< 30 DEN: prozirne, lagane čarape za toplije dane
30 – 40 DEN: poluprozirne čarape za prelazne dane
> 40 DEN: deblje, neprozirne čarape za hladnije dane

NAPOMENA 1: Želite li nositi čarape, a svejedno ostavljati utisak kao da ih ne nosite i da su vaše noge gole, izaberite prozirne, nevidljive čarape u boji kože.

NAPOMENA 2: Čarape sa manje DEN-a možete nositi celo leto kako biste dopunili večernji izgled.