Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
15.8.2017.

Pun mesec

Zavodljivi vez, prozirna mrežica i smelo preplitanje širokih elastika. Moon, Lady Moon. U svom punom elementu. Sa Ivanom se, naime, upravo spremamo na večeru. Izabrala je elegantnu haljinu, koja nežno obuhvata njene obline, a one su uz moju pomoć diskretno naglašene. Izgleda kao prava dama.

U gradu se nalazi sa svojim pratiocem, koji ne može sakriti oduševljenje i krećemo do obližnjeg restorana. Razgovor lepo teče, već je tokom večere uz nežno koketiranje i niz poklona jasno da se radi o obostranoj hemiji. Ali, uprkos ubrzanom pulsu, oboje se ponašaju vrlo uglađeno.

Dosadno mi je. Uperio sam svoj pogled kroz prozor. Lepo je letnje veče. Ne obraćam pažnju na grad. Kako je lepo na trenutak ignorisati celi svet i samo postojati. Iako sam na radnom mestu. Ništa zato. Uz korpice sa žicom i mekane bešavne naramenice svoj posao obavljam levom nogom. I kad sam mislima negde drugde. I baš kad sam otplutao daleko, iz sanjarenja me probudi...

LADY MOON

... voda. Ledeno hladna voda.

Iznenađeno se okrenem prema stolu. Uz njega stoji vidljivo uznemirena gospođa koja je Ivaninog pratioca istuširala vrčem hladne vode, u kojem se još donedavno rashlađivao šampanjac, i učinjeno propratila sočnim rečima.

Šok. Šta se to ovde događa? Lice mi poprima zbunjen izgled. Par se uznemireno okreće prema uznemirenoj neznanki, na šta ona ostaje šokirana, odstupi korak unatrag i počne se na sav glas izvinjavati. Pogrešila je. Žao joj je, zaista joj je žao. Ivaninog pratioca je u navali besa zamenila sa nekim drugim.

Nakon niza nemuštih izvinjenja nastaje trenutak tišine.

Par se iznenađeno pogleda, na tren zastane, a onda zajedno prasnu u smeh. Novi dan, nova priča.