Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
20.3.2017.

Adrenalinska bomba

Nosila je majicu bez naramenica. Prilično otvorenu, ako mene pitate. Toliko otvorenu da sam tu i tamo smelo izvirio  – konačno malo svežeg vazduha nakon duge hladne zime: još malo pa bih se u beskonačnim dubinama onog učmalog ormara zagušio od prašine... ili tuge.

Išli smo u grad biciklom. Gravitacija je teška stvar. Ni rad na visini ne olakšava stvar. Kako nemam sigurnosnih pojaseva – da, volim iskušavati svoje granice – moram se to bolje iskazati sa leđno -prsnom kombinacijom. I prilikom vožnje biciklom radi se o životu ili smrti, tako već najmanje posklizavanje razotkrije sve dobro čuvane... tajne.

 

Žurilo joj se, divljali smo kao ludi. A onda se sve okrenulo naglavačke, u jednoj jedinoj stotinki sekunde.

 

Brzina svetlosti, pred nama oštar zavoj, levo grupa glasnih tinejdžera, desno stariji par. Na stazu odjedanput iskače razigrani pas – koooooooči! – pa i jeste. Bicikl je zaneo ulevo, a nas udesno, držim je se kao pijan plota, a ona svog bicikla. Na sekundu ili dve uplašio sam se – za nas oboje. Ali u poslednjem trenutku opet se snažno izvija na svoj bicikl i ostali smo čvrsto iznad zemlje. Čvrsto... o-o ... gotovo sam zaboravio. Zabrinuto pogledam oko sebe, onda na brzinu proverim situaciju.

 

Uh, olakšanje. Svi smo živi i zdravi. Sve je čvrsto na svom mestu, zategnuto i – opa! Navala adrenalina? Samo polako, devojko.

 

Bio je to velik zalogaj. Osećam se kao težak fizički radnik. Možeš li zamisliti da dižeš još teže tegove? Hmmm, ali da, multiway balkonet grudnjaku Unique to nije problem. Što se mora, nije teško.

 

Multiway balkonet modrček - Unique